Сайт за обяви за домашни любимци и животни

sait 7.jpg
Online посетители
В момента има 8 посетителя в сайта
Връзка
Търсене в сайта

Вход в сайта
Здравейте, тук може да влезнете в нашият сайт.Приятен ден !
Статистика
Членове : 586
Съдържание : 156
Брой прегледи на съдържанието : 545502
Начало | Новини | Характеристика на Мини Пинчер

Сподели с приятели!   Следвай ни!

Характеристика на Мини Пинчер

Оценка на читателите: / 186
Слаба статияОтлична статия 
alt
     Мини пинчер (цвергпинчер пинчер) е дребнa късокосместа порода куче, коeто е много енергично. На височина достигат 25 - 30 см. Произлизат от териеритe. При добри условия на отглеждане, козината е къса, гъста, блестяща, плътно прилепнала към тялото.  Цветът на космената покривка е черен или кафяв с червеникавожълти петна, кафявочервеникав с по-светли петна, сивосинкав и др. Главата е относно удължена клинообразна в тон с окраската. Очите са тъмни. Отличават се с остър слух. Много се привързват към господаря си. Раждат от 1 до 6 малки. 
 
 
 
          Оценка на породата
 alt
          Темперамент на Миниатюрния Пинчер alt
     Цвергпинчерът пинчер е „царят” на миниатюрните кучета. Той е приятелят, който с всички сили ще ви защитава и ще ви остане предан цял живот. Притежава искрящ поглед, който внимателно изследва всичко по пътя си и който в никакъв случай не е изплашен или неуверен в себе си. Миниятюрният пинчер притежава удивителната способност да отброява минутите, оценява всяка ситуация и я използва в своя полза. Благодарение на късата си козина пинчерът е идеален за отглеждане в апартамент. Весел и жизнерадостен, цвергпинчерът винаги спира погледа на всеки, минал край него, а природната му храброст въобще не се поставя под съмнение. Въпреки неголемите си размери, в него напълно отсъства комплексът на малките кучета. Цвергпинчерът е великолепено изложбено куче, той е елегантен и с характерен танцуващ тръс. Освен това той е роден спортист, който не би се уплашил от лошото време. Способен е да понесе спартански условия на живот, но той предпочита мекия диван и топлата постеля на стопанина си.
     Миниатюрния Пинчер обожава игрите и упражненията, енергийното му ниво е доста високо, затова на него му трябват енергични стопани, които са готови да му отделят необходимото време за забавление и игри. Кучетата от тази порода не обичат да бъдат мачкани и грубо стискани. Добре се разбират с по - големи и внимателни деца. Когато говорим за непознати, Миниатюрния Пинчер ще се държи предпазливо и резервирано към тях. Отношението му е същото към останалите животни, ще се опита да доминира над тях и ще преследва по - малките от тях. Необходимо е да осигурите на вашето кутре безопастно и сигурно място, където да може спокойно да си играе, без да се притеснявате че може да успее да избяга, имайте предвид, че те са много добри катерачи. 

          Външен вид на Миниатюрния Пинчер alt
     Цвергпинчерът по-рано е бил наричан сърнен, поради сходството му със сърните. Това куче е добре балансирано, компактно, с къса, гладка и блестяща козина. Главата му е пропорционална на размера на тялото. Ушите са високо поставени и изправени.
 
          Поддръжка на външния вид на Миниатюрния Пинчер
     Изискванията, относно поддръжката на външния вид на Миниатюрния Пинчер са съвсем малки. Единственото, което е необходимо е да сресвате козината му от време на време, за да изглежда лъскава и в добро състояние. Козината им не линее, което е добра новина за тези от вас които страдат от алергии. 
 
          Продължителност на живот и здравословни проблеми при Миниатюрния Пинчер
     Средната продължителност на живот на Миниатюрния Пинчер е около 13 - 15 години и съществуват няколко здравословни проблема, отнасящи се за тази порода кучета:  проблеми с кожата, катаракт, PRA , но като цяло, можем да кажем че това е една здрава порода кучета. Преди да си вземете такова къченце, трябва да се уверите, че родителите на вашето кученце имат сертификати CERF и OFA . 
 
          История на Миниатюрния Пинчер
     Цвергпинчерът не е мини форма на доберман-пинчера, както много хора предполагат. Миниятюрният пинчер е старинна порода и сходството с добермана е получено по-късно. Любител на пинчерите г-н Доберман си е поставил за цел да създаде голям пинчер, защото се е възхищавал на миниатюрния. Цвергпинчерът произхожда от гладкокосместите немски пинчери със стандартен размер, които са били използвани за лов на плъхове в конюшните, където обикновено са живеели. Старинната порода на миниатюрните пинчери представлява сама по себе си по-тънък тип на тези „конюшни” кучета и по право се считат за „царе” в групата на миниатюрните кучета. За пръв път тази порода е била регистрирана в АКС през 1925г.