Сайт за обяви за домашни любимци и животни

sait 8.jpg
Online посетители
В момента има 7 посетителя в сайта
Връзка
Търсене в сайта

Вход в сайта
Здравейте, тук може да влезнете в нашият сайт.Приятен ден !
Статистика
Членове : 548
Съдържание : 156
Брой прегледи на съдържанието : 543709
Начало | Новини | Бедстващ поен лебед беше спасен след подаден сигнал в РИОСВ-Бургас

Сподели с приятели!   Следвай ни!

Бедстващ поен лебед беше спасен след подаден сигнал в РИОСВ-Бургас

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

alt     Птицата е изпратена в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора

     Екземпляр от защитен вид птица - Поен лебед /Cygnus cygnus/ с наранено крило беше спасен от експерти на РИОСВ-Бургас след подаден сигнал от граждани. Лебедът е забелязан в малък водоем край с. Ливада, община Камено. Вероятната причина за нараняването му е отстрел от ловци. С помощта на природозащитници от Сдружение „Зелени Балкани“ птицата е откарана за оказване на медицинска помощ в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора.
 
     Пойният лебед e един от трите вида лебеди в България, който се среща относително по-рядко. Видът и местообитанията му са защитени от Закона за биологичното разнообразие. Бургаските езера и крайбрежните влажни зони са едно от важните места за зимуване на вида, наред с други водоплаващи и водолюбиви птици.
 
     При намиране на екземпляри от защитени видове в безпомощно състояние, гражданите са длъжни да уведомят най-близката РИОСВ или регионалните органи на ИАГ. В зависимост от състоянието им,  животните се изпращат на лечение или за отглеждане в  зоологически градини, спасителни центрове, а в случай, че няма очевидни пречки за тяхното оцеляване, се пускат в природата.