Сайт за обяви за домашни любимци и животни

sait 6.jpg
Online посетители
В момента има 5 посетителя в сайта
Връзка
Търсене в сайта

Вход в сайта
Здравейте, тук може да влезнете в нашият сайт.Приятен ден !
Статистика
Членове : 548
Съдържание : 156
Брой прегледи на съдържанието : 543712
Начало | Новини | "Дейли мейл": Уникална операция в България даде шанс на куче

Сподели с приятели!   Следвай ни!

"Дейли мейл": Уникална операция в България даде шанс на куче

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
 alt    Джошуа е първото в света куче, което отново прохожда след прекъсване на гръбначния му мозък.
     След извършена в България уникална операция, улично куче се възстанови след прекъсване на гръбначния му мозък и може отново да се движи. А това е световна премиера, съобщи в. "Дейли мейл".
 
     На кучето Джошуа е била оказана медицинска помощ, след като получило тежки контузии на път в България преди две години.
 
     Било е установено значимо увреждане на гръбначния му мозък, който бил прекъснат. Кучето е било оперирано и в резултат сега може отново да се движи.
 
     Джошуа е първото в света куче, което отново прохожда след прекъсване на гръбначния му мозък.
 
     Британските ветеринари Мишел и Джейн Джоунс се притекли на помощ на Джошуа преди две години, когато го открили с ужасни наранявания край път.
 
     Те го отвели във ветеринарната клиника "Нова" в София, където експерти ветеринари са извършили новаторска хирургична интервенция, за да възстановят прекъснатите нерви на гръбначния мозък на животното.
 
     Джошуа бил опериран и след като прекарал 6 месеца в клиниката, било преценено, че състоянието му е достатъчно добро, за да отпътува за Великобритания миналата година.
 
     Сега, след хидротерапия в басейн, която му позволила да подсили мускулатурата на краката си, кучето може отново да чувства и да движи задните си крайници.
 
     Мишел Джоунс от Глостършър ръководи благотворителна организация, която работи неуморно за спасяването на тежко болни и ранени кучета в Източна Европа.
 
     "Спасяваме около 50 кучета годишно. Тази цифра вероятно не е много впечатляваща, но става дума за най-тежко ранените и болни кучета."
 
     Мускулите на краката на Джошуа трябва да са достатъчно добре оформени, преди той да започне отново да бяга и да скача. Засега се придвижва, като ползва специално приспособена за целта инвалидна количка.